Prio Verve en LVO Het Kwadrant versterken samenwerking

26 april 2017

21 APRIL 2016

Onlangs is de samenwerking van Prio Verve met LVO Het Kwadrant in Weert geïntensiveerd. Het Kwadrant is praktijkgericht onderwijs waarbij zowel groenonderhoud (Agro) als ook huishoudkunde (Zorg & Welzijn) beroepsrichtingen zijn die leerlingen kunnen kiezen. Regelmatig komen er al stagiaires binnen ons bedrijf ‘snuffelen’. In de afgelopen jaren heeft dit voor sommige leerlingen een baan binnen Prio Verve opgeleverd. Dit is de aanleiding geweest om de samenwerking extra aandacht te geven. Zowel het Kwadrant als ook Prio Verve zien toekomst in het versterken van deze samenwerking. 

Prio Verve als stagebedrijf
De opleidingen Agro en Zorg & Welzijn bestaan uit drie fases, waarbij in elke fase aandacht is voor werk en toekomst. Tijdens elke fase bestaat de mogelijkheid voor een leerling om kennis te maken met het vak waar hij of zij belangstelling voor heeft. Prio Verve stelt voor elke fase stageplaatsen ter beschikking. Ook een bedrijfsbezoek is een onderdeel van de beroepsverkenning. Enkele vragen die beantwoord worden tijdens het bezoek en die bepalend zijn bij de keuze van een juist stagebedrijf:

  • Wat houdt werken in de schoonmaak of groenonderhoud in?
  • Waar moet je aan denken en is dit iets voor mij?
  • Op welke dagen moet ik werken en wat zijn mijn werktijden?
  • Moet ik een diploma hebben?
  • Krijg ik werkkleding?
  • Kan ik ook “baas” worden?
  • Wat moet ik dan allemaal leren?


Een bewonderenswaardig bedrijfsbezoek
Op vrijdag 21 april jl. heeft een eerste bedrijfsbezoek plaatsgevonden. Negen leerlingen en twee docenten van Het Kwadrant waren aanwezig om Prio Verve van dichtbij te bewonderen. Bas Blezer, directeur van Prio Verve, een toelichting gegeven over Prio Verve en hebben de leerlingen de bedrijfsfilm met bewondering bekeken.

Na het welkomstwoord door Bas en algemene informatie was het woord aan Rita Heugen en Marco Geelen. Beiden hebben met veel enthousiasme verteld over hun werk in respectievelijk de schoonmaak en het groen. Er is vervolgens nog een rondleiding gegeven door het bedrijf. Met name de werkplaats waarin alle machines stonden werd vol aandacht bekeken! Aan het einde van de ochtend keken we met een positieve blik terug naar deze eerste bijeenkomst. Leerlingen geven aan een veel beter beeld te hebben bij de beide beroepen. Ook de leraren waren blij verrast en hopen op uitbreiding van onze samenwerking.

Hoe mooi zou het zijn als we één of meerdere van deze leerlingen in de komende jaren terug gaan zien binnen ons bedrijf? Daar gaan we hard ons best voor doen, we zetten de schouders eronder!


Marianne Passage,
Mobiliteitscoach


Bas Blezer vertelt over Prio Verve; leerlingen en docenten luisteren en kijken vol aandacht.

”Werken hier echt 700 mensen?!”
xzczxczx
Marco Geelen vertelt over de diverse machines die worden ingezet voor de vele werkzaamheden van Groen. 

“Het gaat veel verder dan alleen een schoffel en een hark.”
Rita Heugen laat in ons eigen instructielokaal zien wat er allemaal mogelijk is voor de medewerker schoonmaak. 

“Je kunt niet zomaar met elk willekeurig middel op alle vloeren.”
xzczxczx
TOON MEER

0475 - 56 11 54

Ga met ons aan tafel